VIS HEALTH

  VIS HEALTH

  Opšte informacije

  • Naziv projekta
   Smart Pet Toothbrush
  • Oblast poslovanja
   Ostalo
  • Sedište
   Beograd-Savski Venac
  Vrati se na glasanje

  Projektna ideja

  VisHealth razvija inovativnu pametnu četkicu za kućne ljubimce, baziranu na originalnom principu sakupljanja bakterija korišćenjem blage elektrolize, sa pratećom mobilnom aplikacijom i jedinstvenim skupom funkcionalnosti koje efikasno smanjuju nakupljanje zubnog kamenca, ali bi pretstavljale i ekonomičnije rešenje za skupe veterinarske procedure. 

  Ideja za projekat naslanja se na iskustvo tima u plasmanu jonskih četkica za zube za ljude, koje tim distribuira iz Japana u 23 zemlje Evrope, i iskazanu potrebu korisnika za sličnim proizvodom namenjenim njihovim kućnim ljubimcima, kojim bi se uklanjale bakterije i plak bez paste i donela ekološka prednost promenljivih glava (po uzoru na Gillettte model poslovanja). Na osnovu istraživanja tržišta, procenjuje se da 80% pasa (oko 60 miliona u Evropi i SAD) ima izražen parodontaln problem pre treće godine života, a da je to posebno često među manjim rasama koje su i najpopularnije. Na početku nema izraženih spoljašnjih znakova ili simptoma nema, ali kada bolesti desni uznapreduju pojavljuju se hronični bolovi, erozija zuba, ispadanje, kao i ceo niz bolesti unutrašnjih organa koje su posledica ulaska bakterija u krvni tok psa. Nakon zapostavljene higijene usta psa, čišćenje kamenca je moguće obaviti jedino kroz skupi tretman (do $400 u zemljama EU) u veterinarskoj klinici i to pod opštom anestezijom.

  Tim VisHealth donosi rešenje kroz u vidu pametne četkice koja funkcioniše po principu blage elektrolize, sa nizom funkcionalnosti poput promenljive glave, filamenata sa različitim ukusima, tajmera, ergonomski oblikovane drške i NFC taga za povezivanje sa aplikacijom na dodir. Pored smanjenjog nakupljanja zubnog kamenca, pametna četkica bi donela i velike uštede kao alternativa skupim veterinarskim procedurama. 

  Tim je do sada obezbedio najveći grant Fonda za inovacionu delatnost (Program saradnje nauke i privrede), kao i narudžbine za prvih 10.000 jedinica proizvoda Smart Pet Toothbrush.

  Da li se slažete sa politikom privatnosti?

  Slažem se Politika privatnosti StarTech