TILLBOX

  TILLBOX

  Opšte informacije

  • Naziv projekta
   Digitalna platforma za upravljanje farmama
  • Oblast poslovanja
   Informacione tehnologije
  • Sedište
   Novi Sad
  Vrati se na glasanje

  Projektna ideja

  Poljoprivreda prolazi kroz intenzivnu digitalnu transformaciju koja je dirigovana potrebom čovečanstva da proizvede sve veće količine hrane. Sa druge strane, cene goriva, pesticida i drugih inputa su usled globalne pandemije i rata drastično skočile - poput đubriva čija se cena utrostručila u odnosu na 2019. Ovakva situacija zahteva maksimalnu efikasnost poljoprivrednih kompanija koju je moguće postići kroz primenu digitalnih tehnologija.

  Digitalna platforma za upravljanje farmama koju razvija TillBox sastoji se iz modula za upravljanje radnim nalozima, mehanizacijom i ljudskim resursima, a donosi i inovativnu komponentu uz obradu satelitskih slika kroz vegetacione indekse, analizu vremenskih serija i segmentaciju slike, kako bi se stekao detaljan uvid u proizvodnju i primenile varijabilne tehnologije koje su odlike moderne, precizne poljoprivrede. Tim čine stručnjaci iz oblasti GIS-a, projektnog menadžmenta i AgTech-a i potekao je sa Instituta BioSense. Kroz StarTech projekat planirano je osnivanje spinof kompanije Instituta koja će se temeljiti na uspehu besplatne AgroSens platforme sa 20.000 korisnika - malih poljoprivrednika, čije poljoprivredno zemljište pokirva četvrtinu ukupne obradive površine u Srbiji.

  Kroz projekat je planirano uspostavljanje slične, profesionalne platforme koja bi obuhvatala čitavo poslovanje kompanije uz povezivanje sa kooperantima. Tržište AI-a u poljoprivredi vrtoglavo raste, kao i tržište poljoprivrednih platformi, za koje se procenjuje da će se udvostručiti do 2026. Tim se u inicijalnom periodu fokusira na region gde već postoji interesovanje za korišćenjem platforme među velikim poljoprivrednim firmama. Poslovni model je B2B (implementation fee + godišnja pretplata), kao i B2B2C - prodavanje platforme kooperantima velikih kompanija.

  Da li se slažete sa politikom privatnosti?

  Slažem se Politika privatnosti StarTech