COMING

  COMING

  Opšte informacije

  • Naziv projekta
   AgAR – Univerzalni autonomni poljoprivredni robot
  • Oblast poslovanja
   Informacione tehnologije
  • Sedište
   Beograd-Čukarica
  Vrati se na glasanje

  Projektna ideja

  Coming – Computer Engineering (CCE) posluje u IT sektoru od 1991, a prepoznavši trend ekspanzije poljoprivrednih robota, sa procenjenom stopom rasta i do 34.4%, CCE je počeo da radi na proširenju portfolija u ovom smeru.

  Uz pomoć Inovacionog fonda Republike Srbije, CCE je uspešno razvio sistem RobotShepherd do TRL6, a trenutno radi na njegovom daljem razvoju do TRL9. Takođe, uz pomoć IF fonda, CCE razvija Univerzalni autonomni poljoprivredni robot (AgAR), koji koristi robotsku UGV platformu (obuhvaćena RobotShepherd patentnom prijavom). Za razliku od konkurencije, AgAR je pogodan za upotrebu i na manjim gazdinstvima, i ima mogućnost dodavanja funkcionalnih modularnih dodataka za obavljanje željenih operacija. CCE je započeo aktivnosti komercializacije poljoprivrednih robota, sa idejom prodaje AGaR platforme drugim biznisima za dalji razvoj funkcionalnih dodataka i prodaju krajnjim kupcima. CCE je postao član agROBOfood mreže, kako bi lakše stupio u kontakt sa potencijalnim kupcima robota.

  Kroz StarTech projekat, CCE planira da unapredi marketing i plasman robota, razvojem jednog priključnog dodatka za demonstraciju koji bi omogućio promociju i demonstraciju rada AGaR robota u realnim uslovima. Tim je pre svega usmeren na komercijalizaciju robota na izvoznom tržištu, i planira učešće na AGRITECHNICA 2023 sajmu u Hanoveru koji okuplja blizu 3.000 izlagača i 450.000 posetilaca

  Da li se slažete sa politikom privatnosti?

  Slažem se Politika privatnosti StarTech