Talks and Folks

  Talks and Folks

  Opšte informacije

  • Naziv projekta
   Mentorska platforma
  • Oblast poslovanja
   Konsalting / Poslovne usluge
  • Sedište
   Beograd-Savski Venac
  Pregled finalista

  Projektna ideja

  Talks and Folks donosi inovativnu online platformu koja na efikasan način može da podrži organizaciju internih mentorskih projekata u kompanijama i organizacijama, na osnovu dugogodišnjeg iskustva u kreiranju i vođenju ovakvih programa za klijente na tržištu regiona i sveta.

  Interni mentorski programi su razvojni programi u kojima zaposleni u određenoj kompaniji/organizaciji međusobno prenose znanja i iskustva u cilju ličnog i profesionalnog razvoja. Ovakav vid programa predstavlja najefektivniji način razvoja pojedinaca, ali i celokupnih organizacija jer se koriste postojeći resursi i maksimizuje njihova vrednost.

  Na osnovu povratne informacije od postojećih i potencijalnih klijenata, Talks and Folks je uočio da je ključni izazov u sprovođenju projekata previše aktivnosti koje nisu automatizovane, već zavise od dobre volje i raspoloživog vremena učesnika na projektu, što po pravilu smanjuje efektivnost ovakvih programa (nespremnost na izdvajanje vremena na administraciju aktivnosti tokom mentorskog projekta, preskakanje edukacije ili odlaganje iste, nedovoljno precizni podaci). Na globalnom tržištu nedostaje softversko rešenje koje može da automatizuje celokupan proces – počev od spajanja mentorskih parova na osnovu ekspertize mentora i mentija, tako i automatizacije celokupnog procesa komunikacije između mentora i mentija, evidentiranja održanih mentorskih sesija (izuzetno važno za HR-ove koji vode proces), sve do automatizacije edukacije o mentorskom procesu (dobijanje edukativnog sadržaja kada je potreban i u formi koja je relevantna).

  Platforma je zamišljena kao cloud based rešenje koje omogućava jednostavan pristup osobama koje vode mentorski proces u organizaciji, mentorima i mentijima koji su uključeni u projekat, gde je celokupan proces automatizovan i na taj način maksimalno olakšan učesnicima. U okviru projekta biće kreirano MVP rešenje koje će biti plasirano na tržište, kako regiona, tako i globalno. Očekuje se da u ovoj fazi rešenje počne da donosi prihode, ali i da ukaže na potrebna dalja unapređenja kako bi se pozicioniralo kao broj 1 rešenje u svetu kada su u pitanju interni mentorski programi.

  Da li se slažete sa politikom privatnosti?

  Slažem se Politika privatnosti StarTech