Solarlink

  Solarlink

  Opšte informacije

  • Naziv projekta
   Solarlink platforma
  • Oblast poslovanja
   Energetika i rudarstvo
  • Sedište
   Beograd-Stari Grad
  Pregled finalista

  Projektna ideja

  Došlo je doba kada se dostupnost energenata na globalnom tržištu dovodi u pitanje, njihove cene iz meseca u mesec rastu, što dovodi do naglog povećanja cene električne energije, što naravno, ne ide u korist velikim potrošačima u privredi, kao ni domaćinstvima u kojima su primanja ostala nepromenjena. Sa druge strane, snabdevanje na regionalnom tržištu električnom energije vrši se, prvenstveno, iz fosilnih goriva, što predstavlja i najveći faktor u zagađenju životne sredine.

  Rešenje za ove probleme su obnovljivi izvori energije, prvenstveno solarna energija. Solarlink je sveobuhvatna internet stranica i platforma koja pomaže zainteresovanim investitorima u oblasti solarne energetike da pronađu adekvatnu ponudu za svoju investiciju od strane izvođača radova u ovoj sferi poslovanja. Pored samostalne upotrebe Solarlink kalkulatora koji pruža veliku tačnost u proračunu optimalne potrebne snage solarne elektrane za sopstvene potrebe, investitorima će biti omogućeno da koriste i Solarlink platformu za spajanje sa izvođačima radova, ali i za detaljan pregled i upoređivanje ponuda različitih izvođača u realnom vremenu, u vidu tendera. Takođe, nakon odabira adekvatne ponude, na platformi će biti omogućeno i kompletno praćenje statusa projekta, kao i ishodovane dokumentacije.

  Korisnici platforme će moći, na jednom mestu i potpuno besplatno, da objave svoj projekat, dok će izvođači moći da imaju otvoren pristup bazi novonastalih projekata i daju svoja rešenja i ponude, a samim tim i dobiju nove klijente. Pored toga, izvođači će imati lakši pregled projektne dokumentacije na platformi, a samim tim brže i efikasnije sprovesti projekat u delo, ali i komunicirati sa investitorom. Ovime će se omogućiti zaposlenima u projektantskim kompanijama da se posvete većem broju projekata i sprovedu ih u realizaciju. Solarlink platforma nudi lakšu, bržu i transparentniju komunikaciju među saradnicima u oblasti solarne energetike, a samim tim može znatno doprineti njenom razvoju. Projekat ima za cilj uspešnu realizaciju i završetak internet stranice i platforme, izlazak na lokalno, a zatim i na evropsko tržište, uz pomoć dobijenih sredstava na Startech konkursu.

  Da li se slažete sa politikom privatnosti?

  Slažem se Politika privatnosti StarTech