Smart Tech

  Smart Tech

  Opšte informacije

  • Naziv projekta
   Smart Tech Data Acquisition
  • Oblast poslovanja
   Elektronika i elektrotehnika
  • Sedište
   Kruševac
  Pregled finalista

  Projektna ideja

  U lakoj industriji (proizvodnja hrane, kozmetike, pića) kao i u plasteničkoj proizvodnji, najveći izazov je prikupljanje podataka u realnom vremenu. To mogu biti raznovrsni podacibitnih za proizvodnju, poput temperature, broja proizvoda, količine hranljivih materija, vlažnosti, kao i za upravljanje škartom (količina prosutih proizvoda na traci, polomljena ambalaža, gubitak sirovina) i utrošak električne energije. 

  Smart Tech Data Acquisition je inovativno rešenje koje prikuplja podatke u realnom vremenu i time omogućava da se proizvodni procesi optimizuju, automatizuju i kao rezultat da krajnji proizvod bude kvalitetniji po nižoj ceni. Primenjivost je u serijskoj proizvodnji, plasteničkoj proizvodnji hrane i u mnogim drugim industrijama.

  Ova inovacija pripada jednom od četiri domena Strategije pametne specijalizacije u Republici Srbiji - Mašine i proizvodni procesi budućnosti - i očekivana je velika potražnja zbog jednostavne implementacije, intuitivnog korišćenja, lake prilagodljivosti svakoj mašini i niže cene od konkurencije. Nakon izrade MVP verzije proizvoda, veoma brzo može da ostvaruje profit, a naročito ekstra mesečni prihod od održavanja sistema putem korisničke podrške. 

  Da li se slažete sa politikom privatnosti?

  Slažem se Politika privatnosti StarTech