LungVision

  LungVision

  Opšte informacije

  • Naziv projekta
   LungVision
  • Oblast poslovanja
   Veštačka inteligencija
  • Sedište
   Beograd-Vračar
  Pregled finalista

  Projektna ideja

  Projekat klasifikacije rendgenskih snimaka grudnog koša ima za cilj razvoj algoritma mašinskog učenja koji može precizno klasifikovati rendgenske slike grudnog koša i odrediti verovatnoću postojanja 14 različitih plućnih bolesti.

  Očekuje se da će ovaj projekat imati pozitivan uticaj na zdravstvo pružanjem jeftinog i efikasnog alata za screening i dijagnostiku bolesti grudnog koša. Projekat će biti podržan od strane Instituta za medicinska istraživanja Univerziteta u Beogradu, instituta od nacinalnog značaja za Republiku Srbiju. Ovakav vid saradnje će biti od velike pomoći izgradnji kredibiliteta i omogućiće značajno snižavanje troškova razvoja zbog pristupa resursima Nacionalne platforme za veštačku inteligenciju.

  Primarno tržište za projekat su zdravstvene institucije, uključujući bolnice i klinike, kao i radiološki centri. Potencijal za rast na tržištu je visok, s obzirom na sve veću potražnju za dijagnostičkim alatima baziranim na veštačkoj inteligenciji koji mogu poboljšati tačnost i brzinu dijagnoze. Projekat uključuje besplatno korišćenje web interfejsa sa ograničenim brojem upita na dnevnom nivou, premium dodatke u vidu dodatnih dnevnih upita i plaćeni API interface za integraciju u zdravstvene sisteme preko partnerske mreže. Projekat će biti sproveden kroz tri faze, koje obuhvataju istraživanje i razvoj, testiranje i validaciju, te komercijalizaciju i širenje na tržište. Projekat će doprineti generisanju prihoda i ostvarivanju profita kroz različite modele naplate, poput premium dodataka i API integracija.

  Projekat će se sprovesti u tri faze, svaka faza će imati merljive pokazatelje za dokazivanje ispunjenosti ciljeva, a očekivani datum završetka projekta je 31. mart 2025. Projekat će biti finansiran kroz kombinaciju vlastitih sredstava, grantova, investitora i partnerstava, što će omogućiti stabilnost i smanjenje rizika. 

  Da li se slažete sa politikom privatnosti?

  Slažem se Politika privatnosti StarTech