Laviefarm

  Laviefarm

  Opšte informacije

  • Naziv projekta
   Neo Pill v.2
  • Oblast poslovanja
   Zdravstvo
  • Sedište
   Beograd-Čukarica
  Pregled finalista

  Projektna ideja

  Laviefarm je kao grantista StarTech programa 2022. pokrenuo razvoj inovativnog uređaja za pacijente sa fiksnom protezom sa metalnim bravicama na obe vilice (90% pacijenata), koje omogućava brzo i efikasno čišćenje proteze. Fiksne proteze značajno otežavaju održavanje oralne higijene zbog čega kod ovih pacijenata u velikoj meri (više od 50% slučajeva), dolazi do pojave karijesa ili do oboljenja desni.

  Misija kompanije je da potpuno unikatnom inovacijom značajno podigne nivo oralne higijene ovih pacijenata, a posledično utiče i na smanjenje pojave karijesa i bolesti desni. Pacijentima se pruža komforno i moderno rešenje koje je lako za upotrebu. Kada prislone Neo Pill na oba žičana luka istovremeno u trajanju od 30 sekundi, i to nakon svakog obroka, dolazi do eliminacije velikog broja bakterija iz mikropukotina gleđi, pripoja bravica i zuba (gde četkica i niti jedna druga konkurencija ne može da stigne), kao i sa svih drugih površina usne duplje.

  Razvijen je novi dizajn uređaja čime su rešeni svi rizici od gutanja, upadanja u dušnik i baterija je sada potpuno van glave korisnika. Ali da bi Neo Pill bio kompletan uređaj i spreman za masovnu upotrebu, neophodno je bilo razviti i zaštitni “case”, podjednako bitan na više nivoa:

  • 1. Neophodna mehanička zaštita sa adekvatnim ležištem, optimalnih dimenzija kako bi omogućila dostupnost (predviđen da stane u džep)
  • 2. Higijena - dezinfekcija uređaja UV svetlom, koje se aktivira po postavljanju Neo Pill-a u ležište i zatvaranjem kutije
  • 3. Tester baterije koji obezbeđuje sigurnost i potvrdu rada Neo Pill-a

  Jedinstveno rešenje svih problema koji zaokružuje korisničko iskustvo Neo Pill prozivoda je Neo Pill Case. Komercijalizacija ovog projekta je glavni cilj i očekivani rezultat. U ovom trenutku uređaj se plasira kroz 5 ordinacija i zabeležena je inicijalna prodaja. Uz pomoć Startech-a stiče se mogućnost za komercijalizaciju i globalizaciju proizvoda, kako na domaćem tako i na regionalnom, pa onda i globalnom stranom tržištu.

  Da li se slažete sa politikom privatnosti?

  Slažem se Politika privatnosti StarTech