Inclusio

  Inclusio

  Opšte informacije

  • Naziv projekta
   Pomoć osobama sa invaliditetom u pristupu poslovnim objektima
  • Oblast poslovanja
   Veštačka inteligencija
  • Sedište
   Beograd-Zvezdara
  Pregled finalista

  Projektna ideja

  Inclusio predstavlja sistem koji kombinuje softverske i hardverske komponente i predstavlja kompletno rešenje u pristupačnosti objekata osobama sa invaliditetom.

  Glavni proizvod čini softverski sistem koji omogućava osobama sa invaliditetom da najave svoj dolazak u objekte kao što su pošte, banke, marketi i dr. Osnovna funkcionalnost sistema je da zaposleno lice kompanije koja je u svojim objektima implementirala Inclusio sistem, dobija poziv za pomoć u trenutku kada se osoba sa invaliditetom najavi i nađe ispred objekta, kao i opis potrebne pomoći koju ta osoba traži. 

  Osnovna vrednost inovacije jeste da osoba sa invaliditetom može da opiše problem i zatraži pomoć bez potrebe da prethodno savlada barijere, koristeći aplikaciju koja koristi AI alate zarad boljeg korisničkog iskustva i prilagodljivosti svim invaliditetima. Zaposleni prima potrebne informacije i dolazi do osobe sa invaliditetom kojoj potom pruža potrebnu pomoć. Ovaj problem nijedno rešenje do sada nije rešilo na sličan način, a prednost u odnosu na postojeće sisteme je ta što su kompanije i njihovi zaposleni direktno uključeni u pomoć osobama sa invaliditetom. Sistem je projektovan tako da bude lako održiv i proširiv na veliki broj lokacija. Plan je da se kroz StarTech projekat zaposli dodatnih 12 ljudi do kraja 2023.

  Da li se slažete sa politikom privatnosti?

  Slažem se Politika privatnosti StarTech