Hydrolyzer

  Hydrolyzer

  Opšte informacije

  • Naziv projekta
   Hydrogen Evolution for Energy Revolution
  • Oblast poslovanja
   Hemijska industrija
  • Sedište
   Beograd-Čukarica
  Pregled finalista

  Projektna ideja

  Energy Revolution by Hydrogen Evolution Hydrolyzer je prvi domaći inovativni startap koji posluje u segmentu obnovljivih izvora energije, sa fokusom na industriju proizvodnje “zelenog” vodonika.

  Uz moto Hydrogen evolution for energy revolution, vizija tima je da postane jedan od globalnih lidera u oblasti proizvodnje kompozitnih elektroda za proces elektrolize vode. Tim ima snažno partnerstvo sa Fakultetom za fizičku hemiju Univerziteta u Beogradu, i čine ga mladi naučnici i naučnice, serijski preduzetnici ali i doajeni industrijske primene grafena na globalnom nivou.

  Osnovna delatnost kompanije je razvoj potpuno novih katoda na bazi grafena i nikla, koje su inicijalno razvijene u okviru Fakulteta za fizičku hemiju Univerziteta u Beogradu, tokom istraživačkog procesa koji je započeo još 2020. godine i finansiran je od strane EU, dok je kompanija osnovana krajem 2022. sa ambicijom da kompletira razvoj proizvoda, upodobi ga za praktičnu primenu i globalno ga komercijalizuje, time stavljajući Srbiju na svetsku mapu razvoja tehnologija iz oblasti vodonika.

  Dosadašnja, vrlo pouzdana laboratorijska merenja, daju snažan temelj za tvrdnju da je kompozitna katoda/prah gotovo 3 puta jeftinija da se proizvede, a skoro 5 puta efikasnija u smislu proizvodnje vodonika u odnosu na klasične, i druge poznate katode koje se trenutno primenjuju u svetu. Ukoliko se utvrdi da se prototip slično ponaša i na većoj skali, za šta bi testiranje trebalo da bude završeno do kraja 2023. godine, Hydrolyzer može da donese revolucionarne promene na tržištu proizvođača i korisnika eletrolizera – uređaja koji se koriste za proizvodnju vodonika iz vode, a samim tim i prozvodnje vodonika! Kompanija trenutno ima razvoj proizvoda na nivou TRL 2, a najkasnije početkom 2024. godine očekuje da ima potpuno spreman, pravno zaštićen i komercijalabilan prototip.

  Da li se slažete sa politikom privatnosti?

  Slažem se Politika privatnosti StarTech