F&A

  F&A

  Opšte informacije

  • Naziv projekta
   Moveably
  • Oblast poslovanja
   Saobraćaj, transport i logistika
  • Sedište
   Beograd-Mladenovac
  Pregled finalista

  Projektna ideja

  Moveably platforma nastala je na osnovu iskustava i uvida da se prevoznici tereta suočavaju sa značajnim problemom tzv. praznog vraćanja transportnih vozila. S druge strane, ljudi kojima je bila potrebna usluga transporta navode da se suočavaju sa teškoćama pri pronalaženju pouzdanih prevoznika, jer informacije nisu dovoljno grupisane ni pouzdane. 

  Kao odgovor na ovaj problem, F&A donosi inovativno rešenje koje povezuje prevoznike i klijente na efikasan način. Moveably omogućava prevoznicima da efikasnije iskoriste svoje kapacitete, smanje prazna vraćanja i optimizuju svoje operacije. Sistem funkcioniše po principu berze, kao centralizovana platforma - posrednik u sklapanju poslovanja - sa pouzdanim informacijama i jednostavnim procesom pronalaženja prevoznika koji odgovaraju potrebama korisnika. Proces se pokreće tako što klijent postavlja informacije o teretu koji se transportuje nakon čega prevoznici koji su zainteresovani da pruže uslugu transporta, licitiraju svoju ponudu, i klijent bira prevoznika i ponudu koji mu najviše odgovaraju. 

  Uz dobro razvijenu aplikaciju korisnicima će se veoma lako i efikasno pružati pomoć u povezivanju, i F&A ima za cilj da postane vodeća kompanija koja spaja prevoznike i ljude kojima je potrebna njihova usluga, pre svega u Srbiji. Prihodi se generišu od izvršioca usluge koji je pravno lice (prevoznik), koji plaća za detaljnije informacije o klijentu i samom teretu, kao i od naručioca usluge (klijent), koji ima mogućnost da doplati za dodatne opcije (produženo vreme trajanja objave, objava na vrhu...).

  Da li se slažete sa politikom privatnosti?

  Slažem se Politika privatnosti StarTech