Dently.AI

  Dently.AI

  Opšte informacije

  • Naziv projekta
   Dently.AI
  • Oblast poslovanja
   Veštačka inteligencija
  • Sedište
   Beograd-Vračar
  Pregled finalista

  Projektna ideja

  Dently.AI je inovacija osmišljena na osnovu iskustava specijalizanta za ortopediju vilica na Stomatološkom fakultetu u Beogradu, koje govori da je vreme jedan od ključnih faktora za pružanje kvalitetne usluge i zadovoljstva korisnika. Na osnovu isksutva, uočeno je da postoji veliki broj procesa koji bi mogli da se optimizuju primenom tehnologije.

  Trenutni proces analize na Stomatološkom fakultetu u Beogradu se radi na analogni način, ručnim beleženjem tačaka i računanje odnosa ili softverom sa lošim korisničkim iskustvom. Ovaj proces traje oko 15-30 minuta po snimku. U stomatologiji postoji veliki broj drugih tipova snimaka i analiza koje se svakodnevno koriste u dijagnostici i planiranju terapija. Cilj Dently.AI sistem je da nudi bolje iskustvo sprovođenja ovih analiza primenom veštačke inteligencije na jednostavan i efikasan nacin.

  Prvi izazov na koji se Dentley.AI fokusira je analiza profilnog telerendgen snimka glave pacijenta. Inovativno rešenje Dentley.AI je web-aplikacija koja uz primenu veštačku inteligenciju automatski pronalazi i beleži sve potrebne tačke za izabranu analizu i automatski računa sve parametre potrebne za planiranje terapije. Time se efektivno smanjuje vreme potrebno za analizu na samo 10 sekundi.

  Planirano je da se u narednoj fazi, pored profilnog telerengen snimka, obuhvate i ostali 2D snimci kao što su ortopan i retroalveralni snimak, 3D snimke i pruže dodatne funkcionalnosti za rad sa klijentima. Prema podacima kompanije Tractica, globalno tržište veštačke inteligencije u stomatologiji vredelo je oko 218,3 miliona dolara u 2020, a očekuje se da će dostići vrednost od 1,5 milijardi dolara do 2027, što predstavlja godišnji rast od oko 31% u tom periodu. Kao primarni klijenti viđeni su stomatolozi koji se pretplaćuju mesečno na rešenje Dentley.AI radi sopstvenog korišćenja (B2C), kao i stomatološke ordinacije koje se pretplaćuju na rešenje Dentley.AI tako da mogu da ih koriste svi zaposleni (B2B). Poslednji klijenti mogu biti provajderi CRM softvera za stomatologe koji žele da integrišu rešenje Dentley.AI radi poboljšanja usluge.

  Da li se slažete sa politikom privatnosti?

  Slažem se Politika privatnosti StarTech