Aerrozz Consulting

  Aerrozz Consulting

  Opšte informacije

  • Naziv projekta
   Aviolog - aircraft analytics
  • Oblast poslovanja
   Konsalting / Poslovne usluge
  • Sedište
   Beograd-Čukarica
  Pregled finalista

  Projektna ideja

  Aviolog je platforma koja omogućava naprednu analitiku tehničkih i operativnih podataka u komercijalnom vazduhoplovstvu.

   

  Aviolog koristi mrežu svojih prijemnika na zemlji koji omogućavaju prijem i otpremu podataka preko sigurne internet konekcije na bilo kom mestu, uz vrhunsko pokriće prijema radio signala iz aviona, a time i maksimalnu sigurnost u pogledu poznavanja lokacije i tehničkog i operativnog statusa aviona.

   

  U ovom postupku, mreža koristi inovativni postupak prijema, anonimizacije, pakovanja, otpremanja preko sigurnog kanala, prijema na serveru i poređenja sa istim porukama primljenim na drugim uređajima u cilju postizanja konsenzusa oko jedinstvene tačne poruke, i konačnog zaključavanja u blokčejn. Upotrebom ove metodologije, inače otvorena komunikacija iz etra se obezbeđuje od neautorizovanog pumpanja informacija u sistem (spoofing), što je jedinstveno rešenje na tržištu, zaštićeno pravima intelektualne svojine.

   

  Uređaj koristi tehnologije koje u odnosu na postojeća rešenja omogućavaju veću pokrivenost na zemlji uz mnogo manje troškove, tako da ga mogu koristiti i manje finansijski jake organizacije. U cilju minimiziranja efekta mreže (network effect) i ubrzanja pokrivenosti, plan je da se iskoristi postojeća paradigma konsenzusa i blokčejna kako bi se omogućilo nagrađivanje fider mreže preko tokena zamenljivih u novac, u skladu sa njihovim konkretnim doprinosima sveukupnim podacima u sistemu. Ovakva mrežna pokrivenost bi trebalo da omogući i inovativnim vidovima vazdušnog prevoza, poput dronova, veću sigurnost, a javnosti bolju kontrolu takvog saobraćaja.

   

  Cilj projekta je da se omogući adekvatna analitika nedugo nakon nastanka poruke, kako bi se postigli maksimalni benefiti u tehničkoj i operativnoj kontroli vazdušnog saobraćaja, a posledično i efikasnije korišćenje resursa, poput aviona, goriva, prostora na aerodromu, itd. Poznavajući postojeća rešenja i industrijske standarde, Aviolog ima za cilj da omogući grafike, tabele, izveštaje i upite profesionalnim korisnicima nezavisno od proizvođača vazduhoplova, a sa ciljem da se značajno poveća broj obrađenih podataka u odnosu na današnje, dovodeći do većeg nivoa znanja i ekonomskog boljitka za korisnike.

  Da li se slažete sa politikom privatnosti?

  Slažem se Politika privatnosti StarTech