White Lemur

BIOWORKS 2 - BIORAZGRADIVI MATERIJAL ZA AMBALAŽU I IZOLACIJU

                    

White Lemur

info@soma.eco

Kompanija White Lemur se bavi razvojem i proizvodnjom inovativnih biomaterijala, dizajnom i razvojem održivih proizvoda za jednokratnu upotrebu, kao i konsultantskim uslugama u okviru razvoja cirkularnog i održivog razvoja i poslovanja.

Prvi razvijen proizvod je inovativni biotički biorazgradivi materijal Biosporin, koji služi kao zelena zamena za ekspandovani polistiren. Biosporin ima iste mehaničke, a bolje hemijske i termičke karakteristike od stiropora, i svojstva apsorpcije udara kao stiropor, devet puta je lakši od vode i nezapaljiv je. Proizvodi se isključivo od poljoprivrednog otpada, potpuno je biorazgradiv u prirodnim uslovima, i raspada se u organsko đubrivo koje povećava plodnost zemlje. Za njegovu proizvodnju se koristi 98% manje energije nego za proizvodnju stiropora, i nema emisije štetnih gasova.

TRŽIŠNI FOKUS I POTENCIJAL  

Misija kompanije je da zameni upotrebu ekspandovanog polistirena za jednokratne proizvode. Vrednost za klijente i tržište generalno predstavljena je time što je Biosporin, zahvaljujući svojim mehaničkim i hemijskim karakteristikama, jedina trenutno vijabilna potpuno zelena alternativa za ekspandovani polistiren.

Primarno ciljno tržište su korisnici stiroporne ambalaže, kao što su kompanije za proizvodnju nameštaja, elektronička industrija, kozmetička industrija, prehrambena industrija itd., ali i nezavisne logističke kompanije koje pružaju usluge brojnim gore pomenutim kompanijama. Globalno tržište ekspandiranog polistirena procenjeno je na 15,52 milijarde $ u 2018. godini, a očekuje se da će dostići 22,13 milijardi $ do 2025, uz CAGR od 5,2% između 2019. i 2025. Trenutno bioplastika i zeleni materijali čine samo 1% od ukupnog udela na tržištu stiroporne ambalaže, tako da postoji ogroman potencijal rasta za proizvođače u ovom segmentu.

lady-poses-dressing-room-with-bright-clothes-shoes-girl-beret-lilac-blouse-looking-camera-pink-background.jpgTIM

White Lemur tim se sastoji od iskusnih pojedinaca koji imaju iskustva u brojnim poljima, od naučnog i tehnološkog razvoja, preko dizajna i razvoja proizvoda do razvoja poslovanja i marketinga. Svi članovi tima imaju prethodno višegodišnje startap iskustvo, kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

DRUGE KORISNE INFORMACIJE

Kompanija White Lemur ima patent u procesu na tehnologiju proizvodnje i primene Biosporina, kao i žig na ime Biosporin.

MOGUĆNOSTI ZA PARTNERSTVO

Biosporin se trenutno nalazi u fazi pilot primene, u okviru koje kompanija sarađuje sa potencijalnim budućim klijentima. Trenutno na tržištu postoje dva proizvoda u oblasti zdravstva, imunin napitak i imunin kapsule, preparati za jačanje imuniteta. White Lemur takođe trenutno sprovodi R&D za razvoj proizvodnje hitina i hitozana, multifunkcionalnih biomedicinskih materijala, iz otpada od uzgoja gljiva.

Kompanija planira da otvori seriju A investicija krajem 2022, za skaliranje i povećanje obima proizvodnje.

Da li se slažete sa politikom privatnosti?

Slažem se Politika privatnosti StarTech