Techno Naiss Group

B-CT MOBILNI SKENER

BabyFM logo.png                    

Techno Naiss Group

office@technonaiss.com
www.technonaissgroup.com

Preuzmite: Info list

 

TNG healthcare-medical-radiology-concept-doctors-looking-x-ray-selective-focus-hands.jpg

Projekat ima za cilj širu primenu postojeće X-Ray tehnologije skeniranja pacijenata, sa specijalizovanih komjuterizovanih tomografa (CT) za kosti glave i meko tkivo u predelu glave i vrata, na celo telo pacijenta. Na tržištu trenutno postoje uređaji koji mogu da tretiraju celo telo, ali su njihovi gabariti jako veliki, cena je izuzetno visoka, a pacijent i operater dobijaju znatno veću dozu X zraka. Uz primenu tehnologije koja se već koristi u specijalizovanim uređajima, očekuje se da će nivo štetnog X zračenja biti 10-15 puta manji u odnosu na postojeće uređaje. Brzina skeniranja će biti smanjena na 40-60 sekundi, uz isti ili bolji kvalitet snimka. Pored toga, obzirom da se radi o mobilnom uređaju koji se lako prenosi iz prostorije u prostoriju, pacijenta je moguće snimiti u bilo kom trenutku, a kroz projekat će se težiti da se konstrukcija uređaja u pogledu absorbovanja vibracija izvede tako da može da se koristi i na terenu, odnosno u vozilu saniteta.

TRŽIŠNI FOKUS I POTENCIJAL

Primarno tržište na koje organizacija plasira proizvode su Sjedinjene američke države, međutim prisutni smo i u državama Evropske unije, Australiji, Irskoj, Kini, Kuvajtu... Prepreke za ulazak na tržište su veliki troškovi izrade kalupa i modela koji bi kasnije se koristili samom proizvodnom procesu.

TEAM

Nikola Drezgić - generalni direktor i vođa projekta, dipl. ing mašinstva, Miodrag Boričić – projektant mašinskog sklopa – dipl. ing mašinstva, Nemanja Pepić – projektant elektro sklopa, dipl. ing. elektrotehnike i računarstva, Zoran Mančić – koordinator razvojnih aktivnosti, dipl. ing mašinstva, Jelena Radović – menadžer kvaliteta i praćenje projekta, dipl. ing organizacije rada

DRUGE KORISNE INFORMACIJE

TNG od 2017. poseduje ISO 13485, kao i sertifikat rejtinga firme A grupe, a 2008. je nagrađen kao Izvoznik godine u kategoriji – najbolji izvozni proizvod od strane Agencije za promociju izvoza i strana ulaganja SIEPA. U 2018. direktor TNG bio je kandidat za najboljeg preduzetnika prema izboru Ernst & Young.

MOGUĆNOSTI ZA PARTNERSTVO

Projekat se nalazi u fazi testiranja prototipa, I za sada ide sve po planu. Mi smo kao kompanija otvoreni za sve vrste saradnje u najsirem smislu, tako da smo spremni za razgovor sa svim kompanijama I investitorima o svim Idejama I tipovima saradnje.

Da li se slažete sa politikom privatnosti?

Slažem se Politika privatnosti StarTech