Suncokret

ŠTANGLICE SA PUTERIMA OD ULJARICA

                    

Suncokret

ksenija@suncokret.rs

Omnis 1.jpgProjekat je usmeren na razvoj organskih, veganskih i bezglutenskih barova/štanglica sa puterima od uljarica i visokim procentom proteina, čime se rešava problem nedovoljne ponude kvalitetnih prehrambenih proizvoda koje zadovoljavaju potrebe potrošača koji su intolerantni na gluten, žele zdravu organsku hranu ili primenjuju vegansku ishranu. Kod ovih grupa, kao i kod ljudi koji često treniraju, postoji povećana potreba za biljnim proteinima i većim unosom vlakana kao rešenjem za lošu probavu, a primena organskih ekoloških standarda daje sigurnost potrošačima svesnim zdravlja, koji preferiraju sigurnu hranu. Pored toga, kroz projekat je predviđena digitalna transformacija bazirana na eCommerce platformi koja će olakšati način prodaje i učiniti proizvode kompanije dostupnijim širem tržištu.

TRŽIŠNI FOKUS I POTENCIJAL 

Kompanija je prvenstveno orijentisana na domaće tržište, ali u planu je i izvoz na tržišta regiona već od 2022. Potencijal za rast na tržištu: Ukupna godišnja prodaja barova u Srbiji ima trend konstantnog rasta što ukazuje na veliku potražnju za proizvodom. Potencijal kategorije zdravih barova na tržištu Srbije je 4,3 miliona € i trenutno ima rast oko 6%.

TIM 

Menadžerski tim ima iskustvo u realizaciji i implementaciji brojnih projekata (USAID, GiZ, TAM / BAS, Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu, Hemijski odsek Univerziteta u Beogradu). Svi članovi projektnog tima su uspešno realizovali i Projekat “Istraživanje i razvoj funkcionalnih krekera bez glutena” - Fond za Inovacionu delatnost Srbije, u okviru Programa sufinansiranja inovacija, finansiran kroz pretpristupne fondove Evropske unije (IPA) u vrednosti od okvirno 160.000€.

Da li se slažete sa politikom privatnosti?

Slažem se Politika privatnosti StarTech