Puzzles Cloud

DOCS-AS-CODE

                    

PUZZLES CLOUD

ivan.tomic@puzzlescloud.com 

brandschecker.pngPuzzlesCloud tim radi na uspostavljanju SaaS rešenja koje omogućuje da online dokumenti budu dostupni van mreže, jednim klikom. Danas, ako želite da pročitate neku onlajn dokumentaciju u vozu ili avionu, možete je odštampati samo na papiru, jer u većini slučajeva ne postoji mogućnost preuzimanja. To negativno utiče na životnu sredinu i emisije ugljenika trošenjem drveća, jer ne postoji rešenje sa jednim klikom koje bi besplatno omogućilo opciju preuzimanja sa svih veb lokacija. PuzzlesCloud ima misiju da uspostavi SaaS Cloud rešenje koje smanjuje količinu papira / drveća koje se troše, pružanjem ove usluge jednim klikom.

S druge strane, nekoliko profesionalnih grupa se suočava se izazovima u međusobnoj saradnji. Prilikom pripreme sadržaja, pisci tehničke dokumentacije, marketinški stručnjaci i programeri softvera imaju svoje zasebne svetove i alate. Programeri su obično organizovani u konceptima Agile i DevOps, ali često se javlja problem prilikom primene ovih koncepata u celoj organizaciji, jer nema alata sa kojima se svi osećaju prijatno. Jedna strana koristi Git i Markdown (Programeri), a druga uglavnom word/docx (pisci tehničke dokumentacije i marketari). PuzzlesCloud rešenje miri ove svetove i omogućava im zajednički rad na tehničkoj dokumentaciji.

TRŽIŠNI FOKUS I POTENCIJAL  

Potencijalno tržište je veoma široko - praktično sve kompanije koje koriste Git alat. Najpoznatije i najveće 4 kompanije koje pružaju Git usluge imaju oko 100 miliona korisnika zajedno (GitHub, GitLab, Atlassian, Azure DevOps). Primarno tržište su sve IT consulting kompanije u SAD kojih ima oko 500k i broj konstantno raste. Fokus će na početku biti na kompanije koje koriste Unified Modeling Language (UML), jer je to dokaz da koriste Docs as Code koncept. Plan je da se osvoji 1% ovog tržišta, što će u ranoj fazi biti oko 4.000 korisnika. Sekundarno tržište su kompanije koje koriste statičke generatore sajtova (Static Site Generators), koji pretvaraju dokumentaciju za vebsajtove iz izvornog Git oblika (Markdown format) u gotov HTML sadržaj. Procena je da oko 10 miliona korisnika koristi ove alate.

lady-poses-dressing-room-with-bright-clothes-shoes-girl-beret-lilac-blouse-looking-camera-pink-background.jpgTIM

Tim čine iskusni profesionalci sa više od 15 godina iskustva u oblasti biznisa, IT-ja i telekomunikacija, na realizaciji lokalnih i međunarodnih projekata, razvoju SaaS aplikacija, izgradnji kompanija, marketinškim i prodajnim aktivnostima.

Da li se slažete sa politikom privatnosti?

Slažem se Politika privatnosti StarTech