The Bracelet Maker

STEM IGRAČKA ZA DEVOJČICE

BabyFM logo.png                    

The Bracelet Maker

zojaku@gmail.com

 

The Bracelet Maker je STEM igračka za devojčice, koja ih uvodi u svet programiranja i robotike kroz izradu nakita. Za prototip robota odobren je i mali patent Zavoda za intelektualnu svojinu RS. Izlagan je na događajima namenjenim deci i prikupio je veliko interesovanje devojčica, a napravljeno je preko 1000 narukvica. Tržište STEM igračaka raste 7% godišnje, što je 14 puta više od ukupnog rasta tržišta igračaka, i još nijedan od vodećih proizvođača nema proizvod prvenstveno dizajniran za devojčice.

Ključna prednost inovativnog mehanizma leži u rotaciji kao jedinom potrebnom pokretu za izradu narukvica, što uređaj čini lakim za sklapanje, jeftinijim za proizvodnju, otpornijim na kvarove, i odličnim uvodom u algoritamsko razmišljanje. Ova mašina je predstavljena na više od 10 događaja sa 15.000 posetilaca u Srbiji i Evropi i dobila je 4 nagrade za inovativnost. 

TRŽIŠNI FOKUS I POTENCIJAL

Primarno tržište je tržište igračaka i njegov podskup STEM igračaka. Prema najnovijim istraživanjima kompanije Arizton, vrednost ovog tržišta na svetskom nivou iznosi oko 6 milijardi $. Procena je da će ovaj segment tržišta rasti 7% godišnje do 2025, što je čak 14 puta brže od stope rasta tržišta igračaka u celini. The Bracelet Maker spada u kategoriju tehnoloških igračaka, koje su u 2019. činile preko 45% ukupnog prihoda STEM igračaka. Još jedno zanimljivo tržište je globalna obrazovna tehnologija koja je u 2018. iznosila 152 milijarde $ i procena je da će 2025. dostići 352 milijarde $. Primarna ciljna grupa su roditelji devojčica u starosnoj grupi od 8 do 12 godina, koje dolaze iz Evrope i Severne Amerike i čine više od polovine globalnog tržišta STEM igračaka. 

TIM

Zoja Kukić - radi u oblasti IT-a i preduzetništva više od 10 godina. Suosnivačica je najveće regionalne mreže startap habova i direktno je radila sa preko 50 inovativnih startapa, govorila na više od 100 lokalnih i međunarodnih događaja posvećenih inovacijama i IT.

Irena Stolić - mlada priznata inovatorka, koja svoju ekspertizu gradi u oblasti elektronike. Za inovaciju na kojoj se zasniva proizvod The Bracelet Maker priznat joj je patent od strane Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije. Trenutno je studentkinja Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, a već je radila na većem broju različitih projekata u oblasti elektronike. 

Da li se slažete sa politikom privatnosti?

Slažem se Politika privatnosti StarTech