BiFrost

TRADICIONALNA KONOPLJA ZA ČISTIJU BUDUĆNOST

                    

BiFrost

info@bifrostbioplastic.com
www.biofrostbioplastic.com

Preuzmite: Info list

bifrost_bioplastic_banner2 crop.jpg

Gotovo sva hrana koju kupujemo dolazi upakovana u ambalažu za jednokratnu upotrebu. Većina ovakve ambalaže se ne reciklira, što u velikoj meri doprinosi zagađenju mora, deponija i vazduha. Rešenje za ovaj problem pronađen je u pristupačnoj, praktičnoj i energetski efikasnoj proizvodnji ekološki prihvatljive ambalaže, tanjira i pribora za jelo bazirane na industrijskoj konoplji. Bifrost predlaže tehničko rešenje koje stvara ploče konoplje, ili sa manjim izmenama, predmete za jednokratnu upotrebu, poput ambalaža, tanjira, pribora za jelo, cevi, izolacionih materijala. Krajnji proizvod napravljen ovim sistemom biće od 100% prirodnih materijala, 100% biorazgradiv, jeftiniji za proizvodnju i skratiće lanac snabdevanja za jednokratnu upotrebu.

Bifrost je pobednik Balkathon 2.0. takmičenja u oblasti zelenih gradova, što je podstaklo tim da dalje razvijaju ideju i da izrade tehničku dokumentaciju za potrebne mašine.

TRŽIŠNI FOKUS I POTENCIJAL

Primarno tržište su korisnici plastike za jednokratnu upotrebu. Tržište dostave hrane doživelo je nagli porast tokom pandemije virusa COVID-19, danas se procenjuje da postoji promet od 130 miliona evra, sa blizu 12 miliona isporuka godišnje. Svakom preduzeću koje pruža ovu vrstu usluge su potrebni materijali za pakovanje hrane za jednokratnu upotrebu. Pre samo 70 godina, Srbija je bila najznačajniji proizvođač industrijske konoplje u Evropi, i ovo je prilika da se preuzme nacionalno vođstvo u proizvodnji biološki prihvatljivog materijala za kojim će postojati dodatno pojačana potražnja nakon što zabrana o upotrebi jednokratne plastike pogodi EU 2022. Takođe, prilikom razgovora sa našim korisnicima, veliki broj poljoprivrednih proizvođača nam se javilo sa upitom za naš materijal koji bi se koristio prilikom folijalnog zasada ili presađivanja zasada jagoda, paradajza, krastavaca i sl. gde smo otkrili veliki potencijal za sekundarno tržište i upotrebu u poljoprivredi.

1064.jpgTIM

Tim okuplja inženjere u oblasti stočarstva, mašinstva, energetike i razvoja softvera, sa iskustvom u  održavanju proizvodnih linija za velike međunarodne kompanije i razvoju startupa na temu poljoprivrede i stočarstva. Članovi tima su dugogodišnji prijatelji i izviđači, a ideja o razvoju jedinstvenog materijala od konoplje rodila se tokom prvih meseci pandemije virusa COVID-19, kada su članovi radili na 3D štampanju štitnika za lice za medicinske radnike, što ih je dalje motivisalo da stvore materijal koji se može koristiti na sličan način, sa manjim lošim uticajem na životnu sredinu.

MOGUĆNOSTI ZA PARTNERSTVO

Bifrost je u fazi prototipiranja proizvodne linije i materijala. U narednom periodu radiće se potrebne analize i sertifikacija materijala, kako bi bismo lansirali prve proizvode na tržište. Potrebna investicija za skaliranje sistema i dodatne sertifikacije za druga tržišta je €450K na 12.5 % equity.

Da li se slažete sa politikom privatnosti?

Slažem se Politika privatnosti StarTech