Baby FM

SISTEM ZA PRAĆENJE TEMPERATURE BEBE

BabyFM logo.png                    

BabyFm

info@baby.rs
www.babyfm.rs

Preuzmite: Info list

BabyFM je sistem koji roditeljima omogućava kontinuirano praćenje temperature deteta, uz alarm obaveštenja, praćenje doziranja lekova i grafičke izveštaje o temperaturi i efektu leka koji se mogu poslati pedijatru iz aplikacije. Sistem je primenjiv u kliničkim i kućnim uslovima, a u prvoj fazi biće preporučivan roditeljima ukoliko deca imaju febrilna stanja. Sistem je dizajniran da omogućava deci neometano kretanje, igranje i spavanje. Senzor se nalazi u pamučnoj traci sa dodatkom srebrnih niti koje omogućavaju stabilnije merenje temperature i imaju antialergijsko dejstvo. Plastična kutija sa senzorom se može ukloniti, tako da se traka može ponovo upotrebiti i održavati pranjem.

TRŽIŠNI FOKUS I POTENCIJAL

U prvoj fazi planirano tržište EU i USA sa 8M rođenih beba godišnje, i procenjenu optimalnu potrebu od 200.000 uređaja godišnje. Za prodaju od 10K uređaja od 50$ sa prosečnom godišnjom pretplatom očekivani prihod je veći od 3M $. Tržište u Srbiji procenjeno je na 60.000 rođenih beba godišnje, a kompanija bi mogla da postane profitabilna u prve 3 godine uz 10.000 prodatih uređaja. Kompanija je i u pregovorima sa investitorima za MENA regiju, Rusiju i SNG.

TIM

Ivan Soldatović, lekar i biostatističar, profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu,  konsultant za međunarodne farmaceutske kuće, Tamara Papić, doktor senzorskih tehnologija, prethodno angažovana na projektima za Frontech Solutions Inc, Brainwave Science, Swiss IPG Group, i Vladimir Jeftovic programer i inženjer skalabilnih softverskih arhitektura i rešenja sa uticajem na milione korisnika, kao što je Alexa voice recognition system, na kojem je prethodno radio u Amazonu. 

MOGUĆNOSTI ZA PARTNERSTVO

Kompanija je u fazi testiranja i izrade MVP2 kroz program Star Tech, proizvod će biti klinički testiran u Q2 2021 na Klinici za pulmologiju KBC i Tiršovoj dečijoj klinici, a od februara i u klinici Acibadem Bel Medic uz uključivanje pedijatara i roditelja, što je ujedno i korak testiranja ekosistema proizvoda i priprema za tržište.

Tim radi na pripremi patentne dokumentacije i CE znaka, što je planirano u 2022. U zavisnosti od distributerskih dogvora i plana izlaska na druga tržišta, moći će da proizvedu 1-10K uređaja u 2022.  Potrebna investicija za skaliranje sistema i tima, i završnu faze sertifikacije i patenata na drugim tržištima je €300K na 15% equity.   

 

Da li se slažete sa politikom privatnosti?

Slažem se Politika privatnosti StarTech