Info dani o StarTech programu - Niš, Čačak, Paraćin, Kruševac, Novi Sad, Beograd

Nakon objavljivanja drugog konkursa za dodelu milion dolara bespovratnih sredstava u okviru StarTech projekta, uslovi i kriterijumi se detaljnije predstavljaju na info sesijama u gradovima širom Srbije.

Prvi info dan održan je 23. marta u Nišu, gradu koji je imao proporcionalno najveći broj grantista u prvom pozivu, a do sredine aprila biće organizovano još pet info sesija (raspored se redovno ažurira nakon potvrđivanja termina):

  • Čačak, 29. mart od 14:00h, Naučno tehnološki park Čačak
  • Paraćin, 31. mart od 12:30h, Regionalni inovacioni start-up centar
  • Beograd, 6. april od 11:00h, NALED Lab
  • Kruševac, 7. april od 11:00h, Regionalna privredna komora Kruševac
  • Novi Sad, 8. april od 12:00h, Naučno tehnološki park Novi Sad

Zainteresovani kandidati mogu potražiti odgovore na najčešća pitanja na sajtu www.startech.org.rs, kao i putem kontakt centra na adresi info@startech.org.rs i broju 0800 000020

I ove godine tridesetak startapa, malih i srednjih preduzeća dobiće bespovratna sredstva u rasponu od 15.000 do 100.000 dolara za razvoj inovacije i digitalne transformacije, vaučere za konsultantske usluge i priliku za promociju na međunarodnim sajmovima i konferencijama. Predstavnici NALED-a, koji ovaj program sprovodi u saradnji sa organizacijom ENECA i Vladom Republike Srbije, uz finansijsku podršku kompanije Philip Morris u Srbiji, istakli su da je prošlogodišnji konkurs pokazao da sistem odlično funkcioniše i pozvali sve ljude sa dobrim biznis idejama da se prijave za StarTech program podrške.

Velika prednost ovog konkursa je konkretna podrška za razvoj biznis plana i mentorska podrška za koju se zainteresovani aplikanti mogu prijaviti do 18. aprila,  dok je krajnji rok za slanje prijava sa dokumentacijom 18. maj.

Dobitnici grantova iz prošlog ciklusa istakli su da im je učešće u StarTech programu obezbedilo veću vidljivost i prepoznatljivost, ali i dragocenu priliku da se međusobno posavetuju, često i oko novih zajedničkih projekata.

“Celokupno iskustvo je neverovatno pozitivno. Osim finansija, najvažniji je u celom projektu biznis plan, kada sve stavite na papir da vidite da li ta vaša ideja funkcioniše u realnom okruženju. Naučićete i prezentacione i razne druge korisne veštine. Zato izađite iz zone komfora, startujte svoju ideju i videćete da li ste spremni da postanete zvezda,” poručio je Đorđe Mitić iz kompanije Naisus tehnologije, koja je u prvom ciklusu dobila finansijsku podršku za razvoj AI platforme za efikasnu komunikaciju zdravstvenih ustanova.

„Sveobuhvatna podrška je ono što izdvaja ovaj program u odnosu na njemu slične, od izrade biznis plana, preko savetodavne do finansijske pomoći. Mislim da je StarTech postavio dobar obazac i da će biti podstrek i drugim kompanijama. Na jednoj strani imate kreativne ljude sa inovativnim poslovnim idejama, na drugoj podršku i iskustvo naše kompanije koja i sama prolazi kroz transformaciju zahvaljujući svojim inovacijama, i na trećoj je Vlada koja treba da stvori podsticajan regulatorni okvir za inovaciono preduzetništvo,“ rekla je Jelena Preradović Stevanović, menadžerka za održivost i interne komunikacije u kompaniji Philip Morris u Srbiji.

Pogledajte snimke sa održanih info dana:

Naučno tehnološki park Niš, 23. mart

 

Mart_23_StarTech_Infodan - Niš (1).JPG
Mart_23_StarTech_Infodan - Niš (6).JPG
Mart_23_StarTech_Infodan - Niš (7).JPG
Mart_23_StarTech_Infodan - Niš (8).JPG
Mart_23_StarTech_Infodan - Niš (10).JPG
Mart_23_StarTech_Infodan - Niš (12).JPG
Mart_23_StarTech_Infodan - Niš (28).JPG
Mart_23_StarTech_Infodan - Niš (32).JPG
Mart_23_StarTech_Infodan - Niš (37).JPG
Mart_23_StarTech_Infodan - Niš (42).JPG
Mart_23_StarTech_Infodan - Niš (61).JPG
Mart_23_StarTech_Infodan - Niš (63).JPG
Mart_23_StarTech_Infodan - Niš (64).JPG
Mart_23_StarTech_Infodan - Niš (70).JPG
Mart_23_StarTech_Infodan - Niš (72).JPG
Mart_23_StarTech_Infodan - Niš (74).JPG
Mart_23_StarTech_Infodan - Niš (77).JPG
Mart_23_StarTech_Infodan - Niš (80).JPG
Mart_23_StarTech_Infodan - Niš (81).JPG
Mart_23_StarTech_Infodan - Niš (101).JPG

Da li se slažete sa politikom privatnosti?

Slažem se Politika privatnosti StarTech